Snel tot supersnel internet, interactieve televisie, altijd en overal bellen, tv kijken op je tablet, muziek luisteren, foto's op je TV bekijken, glasvezel. Zo maar een aantal termen die vandaag de dag in steeds meer huishoudens voorkomen. Klinkt allemaal leuk maar hoe werkt dat allemaal? En nog belangrijker hoe sluit ik dat allemaal aan?

Roneco IT Solutions is een klein, no nonsense ICT bedrijf uit Twente, en is actief in de wereld van internet, televisie en telefonie. Roneco IT Solutions richt zich met Roneco Thuis op particulieren in de regio Twente, Salland en de Achterhoek.

Je kunt bij ons terecht voor alle problemen op het gebied van internet, televisie en telefonie. Wij vinden dat de techniek van vandaag de dag jou dag moet vereenvoudigen. Graag helpen en leren wij jou hoe je de techniek van vandaag de dag het beste kunt gebruiken. Misschien wil je alleen wat vragen. En het zelf oplossen. Ook dat kan. Toch graag een expert die jou alles uitlegt en aansluit. Ook geen probleem. Wij helpen je graag wanneer het jou uitkomst. Overdag. 's avonds of in het weekend. 

Tablet en SmartphoneVan TV tot Tablet.
Tegenwoordig kun je ook televisie kijken op je tablet waar je in huis ook bent. Tegelijkertijd kun je concertkaartjes reserveren met je smartphone of direct de allernieuwste film huren. Vandaag de dag is het allemaal mogelijk. Roneco Thuis kan je hierin niet alleen adviseren maar kan het ook voor je aanleggen en installeren.

Deze diensten zijn te koop bij de verschillende glasvezelproviders maar ook de kabelproviders zoals Ziggo en UPC bieden al de mogelijkheid om op je tablet of smartphone TV te kijken. Om van deze dienst gebruik te kunnen maken is het belangrijk dat jou draadloze netwerk optimaal functioneert. TV kijken op je tablet vraagt nogal wat bandbreedte.

Met televisie van bijvoorbeeld Vodafone Thuis beschik je over een aantal handige mogelijkheden. Zo is er gratis Uitzending Gemist waarmee je tot 10 dagen programma’s terug kan kijken en beschik je standaard over Video On Demand: een videotheek met regelmatige updates die je kan starten via je afstandsbediening. De gratis TV App biedt je de mogelijkheid om overal in huis programma’s te kijken op je tablet of smartphone. Bestel je de Interactieve Box met harddiskrecorder, dan kun je altijd programma’s opnemen of pauzeren, ook tijdens live-uitzendingen. Zo hoef je nooit meer een minuut te missen.


Foto: Vodafone

Draadloos internetComputer problemen
Computerproblemen zijn vervelend. Maar ze hoeven niet lang te duren. Roneco Computerhulp is in de buurt om je direct te helpen met het oplossen van je computerprobleem, thuis of op kantoor.

Iedereen heeft wel eens een computerprobleem dat je zelf niet kunt oplossen. Vaak vraag je dan een hulpvaardige kennis die het computerprobleem dan voor je oplost. Roneco Computerhulp wordt vaak pas gevraagd wanneer de nood het hoogste is en je geen andere hulpbronnen meer hebt. Wij merken dat de drempel om daadwerkelijk computerhulp aan huis in te schakelen vrij hoog is. Naast het kostenaspect speelt angst voor onbegrijpelijk vaktaal tussen jou en de computerspecialist een grote rol.

Heb je problemen met je computer, kun je niet e-mailen, krijg je randapparatuur niet werkend, heb je problemen met je Internetverbinding, heeft je computer een virus, kun je niet synchroniseren met je smartphone of iets dergelijks, Roneco Computerhulp kan je helpen. We helpen je niet alleen om je computerprobleem op te lossen maar we leren je ook om je computerprobleem in de toekomst zelf op te lossen.


Foto: Vodafone